Jac.Splinter - PROJECTEN NEXT

Jac

condoom


Leuke actie gefrustreerd door fatsoensrakkers

Het extra super grote condoom om het Quackmonument (what's in a name?) in Nijmegen is hedenavond maandag 29 -11 verwijderd door ambtenaren van de gemeente nijmegen. Het monument heeft de typische fallus vorm en was bij uitstek geschikt voor deze actie. Het condoom was bijna acht meter lang en had een doorsnede van 2,5 meter. Het condoom was door onbekende actievoerders vrijdagnacht aangebracht om aandacht te vragen voor wereld aids dag van 1 dec aanstaande.
Helaas mocht het blijkbaar niet blijven hangen tot en met woensdag. De stichting die het monument beheerde had een geen bezwaar afgegeven voor de ludieke actie.
Bijgaand een foto gemaakt afgelopen zaterdag.
Het rode lintje is het Aids awareness-symbool: het staat voor solidariteit met mensen die door de ziekte getroffen zijn.
(lees ook vanaf zondag de "zo kan het ook" op deze site over deze actie)

meer informatie bij COC Nijmegen 024-3600345 Clem Bongers - voorzitter (024 3231668)of
Jac.Splinter (024 3231581)

update 2017: de telefoonnummers zijn niet meer te bellen...  ik moet ook nog wat krantenartikeltjes hebben uit die tijd... eens even zoeken binnenkort dan zet ik die hier er bij. De Gay krant sprak er destijds schande van dat G ter Horst, de burgemeester van Nijmegen in die tijd, te weinig gevoel voor humor had om deze ludieke actie te laten voor wat het was.
Regels zijn regels! was haar motto. Dat er mensen waren die daar creatief mee om wisten te gaan had zij niet in de gaten. Een jaar eerder was er toestemming voor gevraagd, die werd niet gegeeven omdat er geen vergunning voor bestond kreeg het coc te horen. De nieuwe actievoerdersredeneerden een jaar later: "als er geen vergunning voor bestaat kun je hem ook niet aanvragen." en stripten er op een vrijdagavond in een klein kwartiertje het condoom om heen. De krant schreef later die week : Jac.Splinter heeft het niet gedaan! en wat in de krant staat is waar.