Jac.Splinter - PROJECTEN

Jac

Begraafplaats

Herstel Vernielingen Begraafplaats Daalseweg (2004)

We hebben het gedaan!
Met ruim 40 mensen!
De grafmonumenten die door vandalen in november en december vorig jaar op de begraafplaats aan de Daalseweg zijn vernield, zijn nagenoeg allemaal gerepareerd.
Afgelopen zaterdag 3 april hebben we door samenwerking laten zien dat je op een dag veel meer kunt doen dan in je eentje in een half jaar.
Vanaf 8 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags hebben leerlingen vande St Joris school, de Technische school Jonkerbos en het Canisiuscollege samen met beeldend kunstenaars van de Olifant, buurtbewoners, steenhouwers en begraafplaatsbeheer gewerkt aan het herstel van de vernielingen.
Niet alle graven konden gerepareerd worden. Daarvoor waren ze te zwaar beschadigd. Van de bijna 100 vernielde grafmonumenten is het grootste gedeelte zo gerepareerd dat je (bijna) niet kunt zien dat er iets mee gebeurd is. Tegelijkertijd zijn er ook nog zo’n kleine 40 grafmonumenten gefatsoeneerd.

Renee, Violet, Wouter, Sanne, Coen ,Roy, Berrie, Roos, Tim, Jeroen, Marianne, Sjoerd, Marlies, Arge, Hans, Gijs, Patrick, Koen, Bert, Harry, Vincent, Merel, Machiel, Willie, Moniek, Wim, Karien, Ans, Adriaan, Cor, Ger, Kasper, Clem, Paul, Han , Casper, Ellis, Michael, Daan, Kitty, Henk, Johanna, de mensen van Tuinbedrijf Abelia en Steenhouwerij van Leeuwen , de Sponsors: Giesbers bouw, Kiemex bv, Standvast wonen, Bouwmaat en PCI, Rotaryclub Nijmegen zuid en alle donateurs. Hartelijk bedankt voor jullie bijdrage en jullie harde werk.

En of het nou nog een keer gebeurt? We hopen dat er niet nog een keer zo’n beeldenstorm over de begraafplaats gaat. Maar je weet het nooit. Zoiets wordt niet aangekondigd van te voren. Wat er wel gaat gebeuren is dat de begraafplaatsbeheerder een plan gaat maken voor ondehoud van de huidige grafmonumenten en dat daar waar mogelijk samengewerkt gaat worden met de scholen die nu ook al hebben meegedaan.
En wie weet komt er wel een jaarlijkse hersteldag op de begraafplaats. Vele handen maken licht werkt en de voldoening smaakte prima.